Linda: ‘Ik heb nergens meer last van’

Ziekenhuis op Wielen bezoekt cliënten thuis voor dermatologische behandelingen die normaal in het ziekenhuis plaatsvinden. Zo ook bij Linda Nicolai uit Zuidlaarderveen. Ze vertelt hoe de behandelingen vanuit Allerzorg Ziekenhuis op Wielen haar hebben geholopen om van de pijn af te komen.  

Als naar het ziekenhuis gaan belastend is

'Ik zit in een elektrische rolstoel en het kost veel energie om naar het ziekenhuis toe te gaan. Daarnaast moet mijn man altijd vrij nemen om mij daar naartoe te brengen. Het geeft veel gedoe. Dus ik vond het geweldig dat Ziekenhuis op Wielen bij mij thuiskwam en ook nog eens een heel pijnlijk probleem aan mijn voeten voor mij oploste.’ vertelt Linda. ‘De doorbloeding in mijn voeten is niet goed en dat zorgde voor ontstekingen aan mijn tenen. Heel pijnlijk! Bij wie ik ook kwam – de huisarts, het revalidatiecentrum, de dermatoloog, de vaatchirurg in het ziekenhuis – niets hielp en de pijn bleef.’ zegt Linda.  

Snel en goed geholpen door verpleegkundig specialist aan huis

‘Via mijn apotheek hoorde ik over Ziekenhuis op Wielen. Ik heb gelijk een verwijzing aan mijn huisarts gevraagd, want niet geschoten is altijd mis. Christine Rogge van Ziekenhuis op Wielen is drie keer geweest. Christine verwijderde losse huid onder en rondom mijn teennagels en maakte alles helemaal schoon. De behandeling was heel pijnlijk, maar daarna begon de huid rond mijn tenen te genezen.

Samenwerking met andere zorgverleners voor de optimale zorg

'Christine heeft aan de thuiszorgmedewerkers uitgelegd hoe zij mijn voeten en tenen kunnen verzorgen. Sindsdien heb ik nergens meer last van. Ik had nooit gedacht dat ik van de pijn af zou komen. Het is een wonder! En nu kan ik weer schoenen dragen. Heerlijk! Gelukkig had Christine de oplossing. Het is dan ook erg jammer dat Ziekenhuis op Wielen nog niet zo bekend is, mijn huisarts had er bijvoorbeeld nog nooit van gehoord. Want dit is echt een uitkomst!’ 

Meer weten

Ben je cliënt en heb je soortgelijke zorg nodig als Linda? Kijk dan op Allerzorg Ziekenhuis op Wielen voor meer informatie. Ben je doorverwijzer en wil je meer weten over hoe Allerzorg ziekenhuiszorg verplaatst naar de thuissituatie? Kijk dan bij de informatie voor doorverwijzers.

Bijzondere verhalen
Alle verhalen