Thuiszorg Drachten: persoonlijke & gespecialiseerde zorg

Bent u op zoek naar thuiszorg in Drachten of in de omgeving van Drachten, waarbij er aandacht is voor uw persoonlijke wensen? Dan bent u bij Allerzorg aan het juiste adres. Wij zijn de specialist in zorg thuis en bieden uiteenlopende zorg: van eenvoudige medische handelingen tot complexe zorg. In uw eigen vertrouwde omgeving. U kunt bij ons terecht voor reguliere wijkverpleging, verpleegtechnische zorg, wondzorg & dermatologie en palliatieve zorg. Deze zorg leveren we in omgeving Drachten en Leeuwarden.

Thuiszorg in Drachten en omgeving

Allerzorg biedt diverse vormen van thuiszorg in Drachten en omgeving. Zo bieden wij onder andere persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en palliatieve zorg. Of u nu tijdelijke of langdurige zorg nodig heeft, bij Allerzorg bent u in goede handen. Onze zorgverleners zijn gespecialiseerd in diverse ziektebeelden, zoals diabetes, dementie en Parkinson. 

Bij Allerzorg staan uw wensen en behoeften centraal. Wij bieden persoonlijke thuiszorg op maat in Drachten en omgeving, waarbij uw eigen wensen en mogelijkheden voorop staan. Onze zorgverleners gaan dan ook graag met u in gesprek om uw zorgbehoefte en wensen in kaart te brengen. Zo kunnen wij onze zorg perfect afstemmen op uw persoonlijke situatie. Hierdoor kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, in uw eigen vertrouwde omgeving.

Een persoonlijk zorgplan met aandacht u en uw mantelzorgers 

Tijdens een intakegesprek stellen we een persoonlijk zorgplan op. Dit plan zal de leidraad worden voor de thuiszorg die u ontvangt in Drachten. Hierin staat welke zorg u nodig heeft, wat u zelf wil of kan doen, wat uw wensen en verwachtingen zijn en hoe we de zorg zo goed mogelijk kunnen inpassen in uw dagelijks leven. Geen wens of vraag is teveel, we zetten graag dat stapje extra voor u. 

Ook is er veel aandacht voor uw mantelzorgers. Zij zijn vertrouwde gezichten voor u en kennen u vaak als geen ander. Wat kunnen zij voor u betekenen en hoe kunnen wij hen daar professioneel bij ondersteunen? Ook in het samenstellen van uw zorgteam houden wij rekening met deze vertrouwheid: we streven ernaar om voor u een klein en persoonlijk team van verzorgenden en verpleegkundigen samen te stellen, zodat u altijd een vertrouwde zorgverlener ziet. 

Welke vormen van thuiszorg leveren we in Drachten en omgeving?

Welke vorm van thuiszorg u ook nodig heeft in de regio Drachten en Leeuwarden, wij staan voor u klaar: 

Wijkverpleging & Wlz zorg

Binnen de wijkverpleging loopt de zorg uiteen van niet-medische tot medische zorg, van eenvoudige tot ingewikkelde handelingen. U kunt hierbij denken aan ondersteuning bij het douchen of aankleden, maar we helpen u ook bij het innemen van medicijnen, zwachtelen van uw been of bijvoorbeeld het toedienen van injecties. Bij niet-verpleegkundige handelingen kunt u denken aan ondersteuning in het huishouden, ondersteuning op emotioneel gebied of hulp met uw financiën en organisatie van uw huishouden.

Verpleegtechnische zorg

Hoe fijn is het als u complexere medische zorg, ook gewoon thuis kunt ontvangen. In de eigen vertrouwde omgeving. Dat kan met de verpleegtechnische zorg van Allerzorg. Denk aan bijvoorbeeld medische handelingen op het gebied van toediening van medicatie of chemotherapie via een infuus, zorg rondom een katheter, canule of sonde, buikdialyse of bijvoorbeeld het toedienen van een infuus bij hartfalen.

Wondzorg & dermatologie

Wat voor wond u ook heeft, het is altijd ongemakkelijk, vervelend en belastend. Omdat we weten hoeveel impact een wond kan hebben op uw dagelijkse leven, kunt u thuis - in uw vertrouwde omgeving - de zorg krijgen die u nodig heeft. Wanneer u wondzorg aan huis aanvraagt, komen specialistische verpleegkundigen bij u thuis om met effectieve producten en behandelmethodes uw wond(en) te dichten. U kunt bij ons terecht wanneer u een chirurgische, oncologische of diabetische wond heeft. Maar ook als u last heeft van een open of gezwollen been kunt u op ons rekenen. 

Palliatieve zorg

Als genezen niet meer mogelijk is, krijgt het leven ineens een andere wending. Wat dit voor u betekent is heel persoonlijk. Wij zijn er voor u om in deze moeilijke tijd te ondersteunen. Met specialistische verpleegkundige zorg en ondersteuning. Ook onderhouden contact met uw arts(en) en helpen u met uw medicatie. We zijn er voor u als u vragen heeft over pijn, comfort, hulpmiddelen of rouw. Maar we zijn er ook om met u mee te denken over zaken waar u misschien niet aan gedacht heeft. Wat is er mogelijk in uw situatie? Wat zou u nog willen? Onze zorgprofesionals hebben veel ervaring met palliatieve zorg en kunnen u daardoor goed begeleiden.

Waar leveren we thuiszorg in de omgeving van Drachten?

Het kantoor van ons thuiszorgteam in Friesland is gevestigd in Leeuwarden, vanuit daar bedienen we de hele regio Smallingerland:

  • Beetsterzwaag
  • Boornbergum
  • Drachten
  • Drachtster Compagnie
  • Nijega
  • Opeinde
  • Oudega
  • Rottevalle
  • Ureterp
  • Houtigehage

Bekijk het overzicht van alle postcodegebieden in Friesland waar we zorg verlenen.

Contact opnemen voor thuiszorg in Drachten

Woont u in de omgeving Smallingerland en wilt de mogelijkheden voor zorg thuis bij u bespreken? Neem contact op met het zorgteam van Allerzorg.

Wijkverpleging: 058-2131193
Verpleegtechnische zorg: 058-2131193
Wondzorg: 088-5721003 of wondzorg-friesland@allerzorg.nl
Palliatieve zorg: 058-2131193 of ptzfriesland@allerzorg.nl