Wondzorg bij diabetes

Extra verzorging bij gevoelloze voeten

Als gevolg van diabetes voelen uw voeten gevoelloos aan. Daardoor merkt u vaak niet dat er een wondje, bijvoorbeeld een blaar, ontstaat. U loopt er nietsvermoedend mee door, waardoor een klein wondje groter wordt en het sneller gaat ontsteken. Maar ook door vaatafwijkingen, veroorzaakt door de diabetes, kunnen wondjes die ontstaan aan uw voeten moeizamer genezen.

De behandeling van diabeteswonden wordt vaak uitgevoerd door een specialistisch team in het ziekenhuis. Na de behandeling wordt ons specialistisch wondteam ingeschakeld voor de behandeling van uw wond(en) bij u thuis. Uw specialist in het ziekenhuis bepaalt wat voor soort behandeling noodzakelijk is en bespreekt dit met ons team. Wij zullen er dan voor zorgen dat u thuis de allerbeste behandeling krijgt en geven we u advies over hoe u thuis om kunt gaan met uw diabetes. 

Naast het verzorgen van uw wond, kunnen onze wondverpleegkundigen u bovendien persoonlijke verzorging geven, uw bloedsuikerwaardes controleren en zijn ze – als dat nodig is – bevoegd om ook insuline injecties te geven.

Wondzorg bij diabetes aanvragen