Wijkverpleging en Wlz zorg

In de ideale wereld heeft u geen zorg nodig. Maar als u dan toch zorg nodig heeft, dan het liefst met zo min mogelijk invloed op uw dagelijks leven. Daarom bieden de wijkverpleegkundigen van Allerzorg u de zorg die u nodig heeft. Thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving.

Een slechte gezondheid of lichamelijke conditie kan grote invloed hebben op uw dagelijks leven en veel vragen van de mensen om u heen. Als u of uw mantelzorger hier hulp of ondersteuning bij nodig heeft, dan kunt u rekenen op de wijkverpleegkundigen van Allerzorg.

Binnen de wijkverpleging loopt de zorg uiteen van niet-medische tot medische zorg, van eenvoudige tot ingewikkelde handelingen. U kunt hierbij denken aan ondersteuning bij het douchen of aankleden, maar we helpen u ook bij het innemen van medicijnen, zwachtelen van uw been of bijvoorbeeld het toedienen van injecties. Bij niet-verpleegkundige handelingen kunt u denken aan ondersteuning in het huishouden, ondersteuning op emotioneel gebied of hulp met uw financiën en organisatie van uw huishouden.

Zorg op maat

Als u wijkverpleging aanvraagt, dan kijken we niet alleen naar uw zorgbehoeften, maar ook naar uw manier van leven en uw persoonlijke wensen. Tijdens een intakegesprek stellen we een persoonlijk zorgplan op. Dit plan zal de leidraad worden voor de zorg die u ontvangt. Hierin staat welke zorg u nodig heeft, wat u of een mantelzorger zelf wil of kan, wat uw wensen en verwachtingen zijn en hoe we de zorg zo goed mogelijk kunnen inpassen in uw dagelijks leven. Geen wens of vraag is teveel, we zetten graag dat stapje extra voor u.

Langdurige zorg vanuit de Wlz

Heeft u gedurende de hele dag intensieve zorg of toezicht nodig, bijvoorbeeld als gevolg van een lichamelijke of verstandelijke beperking? Dan kunt u zorg aanvragen vanuit de Wlz. Wlz staat voor Wet Langdurige Zorg. 

Heeft u andere zorg nodig? Ook dan kunnen wij u helpen. 

Wijkverpleging digitaal aanvragen
Cliënttevredenheid
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandAllerzorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Margriet

Mijn man had veel zorg nodig, ik kon dat niet alleen. Wijkverpleging bleek een uitkomst voor ons.

Dieuwke

De zorg werd goed aangepast op onze dagelijkse routine.

Tom

De verpleegkundigen hadden praktische oplossingen waar ik zelf niet aan gedacht had