Persoonlijk en intiem

Afscheid nemen van een geleefd leven is heftig en intensief. Vaak bestaat er de wens om thuis afscheid te nemen. Dat is heel mooi en het meest natuurlijk, maar vooral op uw directe naasten – als echtgenoot, zoon of dochter – komt veel af. Zij hebben waarschijnlijk al een drukke en emotionele tijd achter de rug en behoefte aan een laatste periode waarin alles tot rust komt. Een periode waarin u samen nog heel veel mooie momenten kunt delen.

Dat kan. Als daar de juiste ondersteuning in geboden wordt. Wij geven onze zorg recht uit ons hart, bieden een luisterend oor en hebben alle aandacht voor uw wensen. En we staan dag en nacht voor u klaar. Net zoals wij dat ook voor onze naasten zouden wensen.

Persoonlijke kennismaking

Zorg in de laatste levensfase is persoonlijk en zeer intiem. Wij vinden het dan ook belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en dat wij vol overgave zorg kunnen geven. Daarom komen wij altijd – na de officiële aanvraag van uw huisarts of specialist – het liefste dezelfde middag nog langs voor een persoonlijke kennismaking bij u thuis of in het ziekenhuis. Ook als u nog geen indicatie heeft, vol vragen zit of radeloos bent en even niet weet wat u moet doen, komen we gewoon bij u langs om uw situatie te bespreken en te kijken wat wij voor u kunnen doen.

Mensen die bij u passen

Naast professionele zorg is het belangrijk dat u een ‘klik’ heeft met de verzorgende die bij u thuis over de vloer komt. Daarom vormen we, op basis van onze kennismaking, een klein team van verzorgenden dat zo goed mogelijk bij u past. Dit kleine team staat onvoorwaardelijk voor u klaar en bestaat, afhankelijk van uw situatie, uit niet meer dan twee tot vier personen. Dat doen we, zodat we u continu de zorg kunnen geven die u nodig heeft en u steeds dezelfde gezichten ziet die u, uw situatie en uw naasten kennen.

Onze mensen zijn persoonlijk en voelen zich verantwoordelijk voor het welzijn van u en uw naasten. Al onze verpleegkundigen zijn speciaal geschoold in het geven van palliatieve zorg. Zij kunnen u ondersteunen met de meest specialistische verpleegkundige zorg, tot en met psychische begeleiding van direct betrokken familieleden en ook ondersteuning bieden in uw directe leefomgeving. Als u dat graag wilt, kunnen wij ook zorg leveren in samenwerking met uw mantelzorger of familieleden.