Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

In harmonie met lichaam, ziel en geest

Wil jij rust, vertrouwdheid en natuurlijke materialen tijdens jouw kraambed? Dan kies je voor Natuurlijke Kraamzorg. Deze vorm van kraamzorg is gebaseerd op de mensvisie van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Hierbij draait het tijdens jouw kraamtijd om de de samenhang tussen lichaam, ziel en geest. 

Bij Natuurlijke Kraamzorg is de inzet van de kraamverzorgende onder andere gericht zijn op het herstellen van jouw evenwicht door middel van rust, stilte en aandacht, warmte, het gebruik van natuurlijke materialen, goede voeding en voedingsadviezen, voetinwrijving met ontspannende olie en gebruik van kamille voor ontspanning en reiniging. 

Het (leren) geven van borstvoeding is een belangrijk onderdeel van Natuurlijke Kraamzorg. Het is een intiem leerproces dat één tot drie weken duurt. Dat vraagt om vertrouwen, toewijding en veel samen oefenen. Als er problemen zijn bij het geven van borstvoeding, zal je kraamverzorgende natuurlijke middelen gebruiken om je te ondersteunen. Denk daarbij aan middelen als een kwarkkompres of warmtekompres bij vastzittende melk, zodat een borstontsteking voorkomen kan worden. Of bijvoorbeeld aan een speciale inwrijving van de borsten met olie om de melkvorming te ondersteunen.

Als het geven van borstvoeding om welke reden dan ook niet mogelijk is, begeleidt onze kraamverzorgende je natuurlijk bij het voeden met kunstvoeding.

Natuurlijke kraamzorg aanvragen