Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Goed verzekerd in de watten worden gelegd

Allerzorg Kraamzorg heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland en is zo onderdeel van het basispakket. De meeste zorgverzekeraars vergoeden kraamzorg tot acht dagen na je bevalling, waarbij de eerste dag de dag is waarop je bent bevallen. Vanaf dat moment leggen we jou en je gezin tijdens de kraamtijd in de watten, zodat jullie samen kunnen wennen aan de nieuwe situatie en uitgerust en vol vertrouwen jullie nieuwe toekomst tegemoet kunnen zien.

Jouw kraamverzorgende zorgt ervoor dat jullie na deze acht dagen jullie baby zelfstandig kunnen verzorgen. In geval van bijzondere medische en/of sociale omstandigheden kan de kraamzorgperiode worden uitgebreid tot maximaal tien dagen na de bevalling, met een maximum van 80 uur.

Hoeveel kraamzorg krijg ik?

Wij bieden altijd het aantal geïndiceerde uren volgens het landelijke indicatieprotocol dat alle zorgverzekeraars en kraamzorgorganisaties moeten volgen. Dit protocol zorgt ervoor dat je het aantal uren kraamzorg vergoed krijgt die je op dat moment nodig hebt. Als basis heeft iedereen recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. Als je thuis bevalt, tellen de bevallingsuren niet mee als kraamzorguren. Het kan voorkomen dat je, afhankelijk van jouw situatie en je persoonlijke omstandigheden, recht hebt op meer kraamzorguren. De verloskundige zal dan in overleg met je kraamverzorgende het landelijk indicatieprotocol gebruiken om het aantal uren kraamzorg te bepalen en als dat nodig is aan te passen (herindiceren). Bij onze persoonlijke kennismaking bij jou thuis zal het aantal kraamzorguren uitgebreid besproken worden.

Eigen bijdrage en aanvullend verzekeren

Je eigen bijdrage is afhankelijk van je zorgverzekering. Door sommige verzekeraars wordt dit vergoed, door andere weer niet. Bekijk daarom goed de polisvoorwaarden of vraag meer informatie aan bij je zorgverzekeraar.

In sommige gevallen is het handig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Denk daarbij aan extra zorgondersteuning zoals bij couveuse nazorg, uitgestelde kraamzorg en extra kraamzorg. Informeer vooraf goed bij je verzekeraar aan welke voorwaarden je moet voldoen om recht te hebben op extra ondersteuning.

Hoe krijg ik kraamzorg van Allerzorg?

Je hebt je keuze gemaakt: je wilt kraamzorg van Allerzorg. Als je je aanmeldt bij je verzekeraar, geef dan uitdrukkelijk aan dat je kraamzorg wilt van Allerzorg. Als je wilt, kunnen wij je ook aanmelden bij je verzekeraar. Check wel vooraf even goed de polisvoorwaarden van je verzekering op welke manier zij geïnformeerd willen worden over je zwangerschap. 

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering voor Kraamzorg? Vergelijk voorwaarden en premies van verschillende zorgverzekeraars in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond.

Kraamzorg aanvragen