Lotgenotencontact en oncologische nazorg bij Het Venster in Nunspeet

Allerzorg Care for Cancer werkt samen met Hospice de Regenboog en Het Venster in Nunspeet om completere zorg te kunnen geven op het gebied van oncologische nazorg. Het Venster is een ontmoetingsplaats voor iedereen die de diagnose kanker heeft of heeft gehad en waar ruimte is voor lotgenotencontact en/of één-op-één-gesprekken met een Care for Cancer consulent.

Lotgenotenbijeenkomsten

Bij Het Venster is er iedere eerste dinsdagmiddag van de maand een lotgenotenbijeenkomst met elke keer een ander thema, bijvoorbeeld: complementaire zorg, reflexologie en voeding. Maar ook zingevingsvragen komen aan bod. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over wat men allemaal is overkomen en/of overkomt. De meerwaarde van het lotgenotencontact is het herkennen en erkennen, ondanks dat er verschillende ziektebeelden zijn. De bijeenkomsten worden begeleid door oncologieverpleegkundige Jolanda Dekker.

Oncologische nazorg thuis

Naast de lotgenotenbijeenkomsten biedt de samenwerking tussen Het Venster en Allerzorg Care for Cancer, mensen de ruimte om aan huis psychosociale oncologische nazorg te ontvangen. Oncologieverpleegkundige Jolanda Dekker kan in de omgeving van Nunspeet een gesprek aan huis bieden om samen met elkaar te praten over de ziekte kanker in alle facetten van het leven.

Ondersteuning voor palliatieve cliënten

Ook voor mensen die palliatief zijn, is deze oncologische nazorg beschikbaar. Jolanda is namelijk gespecialiseerd in palliatieve zorg, wat maakt dat de gesprekken zowel op curatief, palliatief en terminaal gebied ingezet kunnen worden. De samenwerking met het Hospice bestaat uit het gebruik maken van de expertise in deze gebieden. Dit alles in samenwerking met de expertise binnen Hospice de Regenboog.

Ondersteuning bij verlies en rouw

Het Venster biedt ondersteuning binnen het Welzijn en mantelzorg, Gerdine van Engelen is maatschappelijk werker met specialisatie verlies en rouw. Er is namelijk sprake van verlies van gezondheid, werk, financiën, functioneren binnen het gezin.

Aanmelden voor lotgenotencontact of oncologische nazorg thuis

Iedereen uit de regio Nunspeet, Hulshorst, Elspeet en Vierhouten is van harte welkom bij Het Venster voor lotgenotencontact en/of een gesprek met oncologieverpleegkundige Jolanda Dekker. Bent u of kent u iemand met vragen over leven met en na kanker? Of wilt u als zorgverwijzer iemand hulp bieden op het gebied van oncologische nazorg? Aanmelden kan via Het Venster via 0341-257242 of g.vanengelen@hetvenster.nl