Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Profielen van onze consulenten

Korine Lans (1974) - regio Gelderland/Overijssel
is gespecialiseerd in palliatieve zorg en werkt in een hospice. Daar ziet zij veel oncologiepatiënten in hun laatste levensfase. "Het is fijn om de mensen thuis te bezoeken in hun eigen omgeving.Thuis kun je in alle rust informatie en adviezen geven. Luisteren naar hun verhaal, ondersteunen en begeleiden daar waar nodig is."

Marina van Caam (1962) - Noord Brabant
is oncologieverpleegkundige en heeft in de thuiszorg, bij de GGZ en op een medisch-psychiatrische afdeling van het ziekenhuis gewerkt. Vanuit deze expertise begeleidt en ondersteunt zij als consulente bij Care for Cancer cliënten in hun ziekteproces. .

Marjon Wolters (1975) - regio Gelderland/Overijssel
is sinds 2004 oncologieverpleegkundige en is nu bezig met Master Verplegingswetenschappen Universiteit van Utrecht. "Klinisch doe je wat je kan, maar eenmaal thuis zijn is er weer "het gewone leven” waartoe iedere (oncologische) patiënt zich toe moet verhouden. In het ziekenhuis kan je daar te weinig mee als verpleegkundige, thuis des te meer. Iemand in de eigen omgeving zien en kunnen helpen om weer (meer ) in evenwicht te komen past bij de holistische kijk die ik op zorg heb. Ik wil er zijn voor cliënten, hen een luisterend oor bieden, uitleg geven waar nodig en samen een rode draad uitzetten voor de toekomst."

Coco Samuels (1973) - regio Apeldoorn, Zutphen, Deventer.
is specialistisch verpleegkundige neuro-oncologie in Apeldoorn. Coco zet zich in voor sportieve uitdagingen zoals KWF Alpe D”huzes, Roparun en GiroDiKika. "Door mijn ruime kennis en ervaring ,luisterend oor en het geven van praktische adviezen hoop ik dat mensen de regie weer in hun leven terugkrijgen."

Jos Schaeffer (1962) - regio Rotterdam en omstreken 
werkt als oncologieverpleegkundige in het Erasmus MC in Rotterdam. Begin 2015 is Jos begonnen met de HBO opleiding psychologie en coaching."In het ziekenhuis heb ik helaas maar beperkte tijd voor de patiënt. Bij Care for Cancer heb ik de mogelijkheid om u en uw familie  thuis - in alle rust - te ondersteunen en begeleiden. Met mijn ruime kennis en ervaring, een luisterend oor en praktische adviezen probeer ik u de regie over uw leven weer terug te geven en de kwaliteit van uw leven te verbeteren." 

Annemieke Boone (1964)
werkt als oncologieverpleegkundige in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Daarnaast heeft zij de opleiding "Psychosociale Zorg" gedaan en trainingen gevolgd in coaching, mindfulness en counseling. "Kanker kan je behoorlijk uit je evenwicht brengen, je het gevoel geven dat je de regie van je leven niet meer in handen hebt en invloed hebben op verschillende gebieden van je leven. Ik hoop samen te kunnen kijken waar coaching, begeleiding, ondersteuning en aandacht nodig zijn. Zo krijgt u in uw eigen kwaliteiten en eigen veerkracht, kunt u de regie weer in handen krijgen en evenwicht in uw leven ervaren."

Astrid van Oers (1968) - West Brabant
werkt als oncologieverpleegkundige in het Erasmus MC in Rotterdam. Zij heeft daarnaast een cursus "Crisisinterventie in de Oncologie" gevolgd. “Er is vanuit patiënten in het ziekenhuis veel behoefte aan coaching, advies en begeleiding. Zij hebben veel vragen en geven aan hun zelfvertrouwen kwijt te zijn. Zij krijgen weliswaar ondersteuning vanuit het ziekenhuis, maar ook als zij eenmaal thuis zijn worstelen zij hier soms mee. Dan is het fijn om ook thuis die begeleiding te kunnen krijgen."

Marion Spliet (1963) - regio Noord-Brabant
werkt als oncologieverpleegkundige bij Zuidzorg in de regio Eindhoven.“De cliënt hoeft niet op pad, wij komen naar cliënt toe. Graag sta ik cliënten bij vanuit mijn ervaring als oncologieverpleegkundige en bied ik ze een luisterend oor in hun eigen omgeving.”

Gabrielle van Rijt (1971) - regio Noord-Brabant
werkt als oncologieverpleegkundige in het st. Anna ziekenhuis in Geldrop. "Door kanker verlies je vaak de grip op je leven. Mensen voelen zich in de steek gelaten door hun eigen lichaam en lopen tegen onbegrip aan. Als oncologieverpleegkundige speel ik daar in het ziekenhuis feilloos op in, waardoor ik vertrouwen en rust creëer voor de patiënt. Vanuit het ziekenhuis kan ik niet de begeleiding bieden die een patiënt nodig heeft, daar is te weinig tijd voor.  Als consulent krijg ik de mogelijkheid om deze begeleiding en ondersteuning thuis te bieden. Ik zie het als een prachtige aanvulling op mijn functie in het ziekenhuis."

Christiane Valentijn (1962) - regio Zuid-Holland.
werkt in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis op een chirurgische afdeling. Daarnaast geeft zij voorlichting en wondzorg aan borstkankerpatiënten. Zij heeft meegewerkt aan het opzetten van de polikliniek sexualiteit/intimiteit die toegankelijk is tijdens en na de behandeling van kanker. Op dit moment volgt zij een master NLP/transactionele analyse/systhemisch werk. “Thuis spelen vaak andere vragen dan in het ziekenhuis.Thuis wordt namelijk duidelijk dat kanker levens op veel fronten raakt en ontregelt. Dan kan een cliënt soms niet meer vanuit eigen kracht handelen. Daarom breng ik graag orde in de chaos en luister ik naar de verhalen van mijn cliënten." 

Dimile Wolthers-Kooyman (1967) - regio Zuid-Holland
heeft de Post HBO opleiding Tropenverpleegkundige gedaan en zich gespecialiseerd als palliatief verpleegkundige. Zij werkt als verpleegkundige in een Hospice in Delft en in de thuiszorg. Zij zag veel mensen met vragen het ziekenhuis verlaten. "Juist in deze onzekere periode is de behoefte aan begeleiding en ondersteuning in het ziekteproces groot. Met mijn kennis en werkervaring hoop ik een bijdrage te mogen leveren in het omgaan met kanker.”

Angelique Koenen (1966) - regio Noord-Brabant
werkt als zelfstandig verpleegkundge voor thuiszorgorganisaties. Zij heeft cursussen in counseling en coaching gevolgd en werkt daarnaast ook als vrijwilliger bij de Wensambulance. Zij heeft heel bewust gekozen om voor Care for Cancer te werken."Tijdens gesprekken kan ik mijn cliënten de informatie, begeleiding en steun te geven die zij nodig hebben. Ik betrek daar ook eventuele partners of kinderen bij."

Gerda Kort (1957) - provincie Groningen
heeft zich gespecialiseerd in coaching en rouw- en verliesbegeleiding. Gerda werkt als palliatief verpleegkundige in de thuiszorg en is coach/palliatief verpleegkundige en rouwconsulent bij een psycho-oncologisch centrum. Gerda heeft ervoor gekozen bij Care for Cancer te werken omdat zij een bredere groep cliënten wil bijstaan. Daarbij vindt zij het belangrijk dat er bij Care for Cancer waarde wordt gehecht aan het ondersteunen van het zelfmanagement van de cliënt. "Ik wil graag een klankbord zijn voor mijn cliënten."

Marit van de Water (1975) - regio Utrecht en Amsterdam
is oncologieverpleegkundige in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en gespecialiseerd in de oncologische chirurgie van de onderbuik. Marit werkt als coach op een leerwerkplaats en begeleidt daar verpleegkunde-stagiaires. “Omdat ik in een ziekenhuis werk én bij mensen thuis kom, heb ik een totaalplaatje. Zo zie ik waar behoeftes liggen en kan ik mensen goed begeleiden. Wanneer je kanker hebt, heeft dat invloed op alle facetten van je leven. Ik hoop dat ik cliënten kan begeleiden wanneer hun ziekte zich heeft vermengd met hun dagelijks leven. Ik hoop dit te doen door inzichten te geven, een luisterend oor te bieden en informatie te geven. Niemand hoeft deze fases alleen door te maken, het is fijn om daar begeleiding bij te krijgen.”

Harma Koelewijn (1969) - regio Flevoland en Overijssel
heeft jaren gewerkt als oncologieverpleegkundige in Zeist. Harma beschouwt het als een voorrecht om dicht bij mensen te mogen staan die zich in een kwestbare situatie bevinden. “In die situatie kun je mensen vaak een handreiking bieden vanuit hun eigen perspectief. De handreiking die je in de thuissituatie kunt bieden vraagt vaak om een heel andere aanpak dan in het ziekenhuis. Dicht bij de kwetsbaarheid van mensen, daar ligt mijn kracht. Ik ben in staat om bij mensen de knelpunten te herkennen en op een laagdrempelige manier mogelijkheden en veiligheid te creëren. Kanker doorsnijdt niet alleen de eigen lichamelijke gesteldheid,  maar ook gezinsstructuren. Niet zelden gaat het om het verbinden van harten binnen een gezin of familie om het inzicht te vergroten dat je met je eigen hulpbronnen vaak veel kunt bereiken.”

Erika van Wijk (1983) - regio Midden Nederland
werkt als oncologieverpleegkundige in het Erasmus MC in Rotterdam en is daarnaast invaldocent bij opleiding MBO Verpleegkunde. Bij Care for Cancer vindt zij de mogelijkheid haar blik te verbreden door bij cliënten thuis te komen. De specifieke aandacht voor de psychosociale kanten rondom het hebben en leven met kanker vindt Erika belangrijk. “Ik hoop een luisterend oor te bieden en mensen te begeleiden in een moeilijke periode in hun leven. Ik doe dit vanuit mijn ervaring en kennis als oncologieverpleegkundige. En wat betreft Care for Cancer? Maak er gebruik van! Het is een zeer waardevolle aanvulling op de zorg die u krijgt vanuit het ziekenhuis.”

Coretta van Gils (1970) - regio Midden Brabant
werkt als regieverpleegkundige in het Tweesteden Ziekenhuis. Het geven van voorlichting, pijnbestrijding en complementaire zorg zijn haar aandachtsgebieden. Daarnaast is Coretta praktijk-tutor oncologie op de Hogeschool Eindhoven. Op dit moment is Coretta een spreekuur aan het opzetten voor kwetsbare ouderen in een huisartsenpraktijk waar veel ouderen met kanker komen. Coretta heeft gekozen om bij Care for Cancer te werken omdat zij waarde hecht aan een diepgaand contact met haar cliënten. “Door middel van rust, aandacht en het stellen van de juiste vragen hoop ik een spiegel voor cliënten en hun naasten te zijn. Zo kunnen ze zelf antwoord geven op hun eigen vragen en richting vinden in de zeer woelige periode waarin ze zich bevinden.”

Djoekie de Vries (1963)
werkt inmiddels 25 jaar als verpleegkundige, waarvan de afgelopen 10 jaar in de oncologie. Om zich te specialiseren in de oncologie heeft zij de mammacare en stoma-opleiding gevolgd en een opleiding tot oncologieverpleegkundige. Zij werkt op dit moment voornamelijk met borst-(slok)darm-melanoom-maagkankerpatiënten. Daarnaast heeft zij een opleiding tot life-coach afgerond en werkt ze ook als massagetherapeute in een praktijk aan huis.

Liesbeth Kroese-Dudok (1968)
werkt als oncologieverpleegkundige in het Amphia Ziekenhuis. Op dit moment combineert Liesbeth haar werk op de afdeling Gynaecologie met de functie oncologieverpleegkundige op de polikliniek Gynaecologie. Hierbij staat de psychosociale begeleiding centraal. “Het concept van Care for Cancer spreekt mij erg aan. Het is belangrijk dat er goede individuele psychosociale begeleiding gegeven wordt. Het feit dat je de tijd kunt nemen voor cliënten spreekt mij erg aan. Zo kan ik mijn kennis en ervaring nog beter inzetten en een helpende hand bieden in een moeilijke periode.“

Nicolien van Rooij (1966) - regio Noord-Holland
werkt als oncologieverpleegkundige in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Ook is zij daar trainer "communicatie en psychosociale zorg" voor de opleiding voor oncologieverpleegkundigen. “Mijn drijfveer is vooral om mensen te begeleiden en ondersteunen in hun eigen proces en mensen helpen zoeken naar hun kracht en sterke kanten. In de begeleiding van cliënten komt mijn kennis en ervaring in de oncologie goed van pas om hen te informeren en te ondersteunen in hun zelfmanagement. Ik hou van het directe contact met cliënten en de tijd die ik voor ze heb."

Angela Koole (1974)
is oncologieverpleegkundige in het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Begeleiding van ouders en kinderen tijdens de crisis die kanker veroorzaakt heeft haar speciale aandacht. Ook geeft ze gastlessen op de opleiding tot verpleegkundige."Na de diagnose wordt de grond onder je voeten weggeslagen. Vragen als: wat staat me te wachten, welke behandelingen zijn er, hoe vertel ik het mijn kinderen, halen je uit balans. Ik vind het fijn om mensen te helpen die balans in het leven weer terug te vinden. Om die zorg goed te kunnen bieden heb je tijd nodig en dat kom je in het ziekenhuis vaak tekort. Bij Care for cancer kan ik deze zorg in alle rust verlenen."

Arrien van Prooijen
is al meer dan 20 jaar werkzaam binnen de gezondheidszorg als gespecialiseerd verpleegkundige en docente. Naast haar werk in de gezondheidzorg zijn kennisoverdracht, coaching en begeleiding haar kwaliteiten. De medische wereld is haar bekend door de brede ervaring in de klinische zorg. “Ik ben blij dat ik voor Care for Cancer mag werken. Graag wil ik mijn medische kennis en zorgervaring gebruiken om de situatie voor de cliënt inzichtelijk te maken. Hierdoor kan de cliënt zich sterk maken en kracht(en) vinden om de keuzes te maken die bij hem of haar passen. Het gaat niet alleen om het doel, ook de weg daar naartoe is belangrijk.".

Aline Teunissen (1970)
is oncologieverpleegkundige. Zij zag al vanaf het begin van haar loopbaan als verpleegkundige veel patiënten met kanker. In 2000 startte zij op de polikliniek van het Hagaziekenhuis in Den Haag. Daar zette zij de zorg op rondom de operatie voor patiënten met borstkanker. De nadruk lag daarbij op persoonlijke begeleiding en informatie. "Tijdens mijn werk op de polikliniek merkte ik dat er tijd en gelegenheid ontbrak om iedereen de juiste complete zorg te bieden. Thuis kan die zorg wel geboden worden. Die zorg wel kunnen bieden, daarin zit voor mij de kracht van Care for Cancer."

José van der Ven (1968)
werkt als oncologieverpleegkundige bij Thuiszorg Pantein en in het UMCN Sint Radboud in  Nijmegen."Als oncologieverpleegkundige zie ik dat er meer behoefte is aan psychosociale begeleiding dan geboden wordt. Ik begeleid mensen graag thuis. Daar waar zij zich prettig voelen.Voor mij is het een uitdaging om een lijn te krijgen in de hoeveelheid informatie die op een cliënt afkomt. Care for Cancer biedt me de mogelijkheid dit te doen."

Ivonne Oomen (1964)
werkt als oncologieverpleegkundige in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Ook is zij coach bij de stichting 'Kanker en Talent' en organiseert zij bijeenkomsten voor oncologiepatiënten."Als oncologieverpleegkundige heb ik ervaren dat als je met kanker geconfronteerd wordt,  je hele leven op zijn kop komt te staan. In het ziekenhuis heb je niet altijd de tijd om het gesprek aan te gaan, vandaar dat ik voor Care for Cancer ben gaan werken. Care for Cancer biedt de mogelijkheid om in alle rust mensen thuis te begeleiden, te ondersteunen en te informeren op allerlei vlakken die met kanker te maken hebben."

Isabelle Royer (1961) - regio Eindhoven e.o.
is oncologieverpleegkundige en heeft als leidinggevende in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis gewerkt. Ook heeft zij diverse opleidingen gevolgd bij het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie. “Iedere cliënt heeft een eigen manier van omgaan met ziekte, dood en verlies. Daarin kan ik als consulente cliënten laten inzien waar hun eigen kracht ligt en hoe zij die weer kunnen inzetten zodat de kanker hun leven niet beheerst."