Begeleiding ouderen

Ouder worden verloopt niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet als u te maken krijgt met gezondheidsklachten, geheugenproblemen of psychische klachten. Misschien kunt u niet alles meer zelf doen of heeft u het gevoel dat u de controle over uw leven kwijtraakt. U kunt dan terecht bij Allerzorg Ouderenbegeleiding.

Wij begeleiden en ondersteunen u daar waar u dat nodig heeft. We vinden het belangrijk dat u zich veilig en gewaardeerd voelt en dat u de regie ervaart over het eigen leven, zoveel als mogelijk in uw situatie. We bieden begeleiding aan ouderen bij:

  • Dementie
  • Niet Aangeboren Hersenletsel
  • Ouderdomsproblematiek

Specialistische zorgteams

Onze begeleiders zijn opgeleid op het gebied van ouderenzorg. Samen met u kijken zij naar wat u nodig heeft om uw dagelijks leven zo goed mogelijk voort te kunnen zetten. Allerzorg levert zorg op maat en we maken gebruik van verschillende methodieken. Doordat wij ons niet vasthouden aan één methodiek, zijn onze begeleiders flexibel in het inzetten wat nodig is. Zo werken wij bij dementie bijvoorbeeld met de belevingsgerichte methodiek, de ondersteuning is hierbij gericht op de wensen van de cliënt. Ook betrekken wij de omgeving van de cliënt en betrekken we de mantelzorg en het netwerk bij de begeleiding. 

Binnen Allerzorg zijn diverse specialismen werkzaam, waardoor we integrale ondersteuning thuis kunnen bieden. We werken nauw samen met Allerzorg wijkverpleging en huishoudelijke verzorging. Zo kunnen we u een totaalaanbod aan zorg en begeleiding bieden.

Ook als het onverhoopt niet meer mogelijk is om thuis te blijven wonen, kunt u bij ons terecht. We werken hiervoor nauw samen met Wonen bij September, kleinschalige woonhuizen voor ouderen met dementie. 

Gemeenten waarmee we een overeenkomst hebben

  • Voor ouderenbegeleiding vanuit de WMO hebben we een overeenkomst met de gemeenten Zwolle, Hattem, Heerde, Kampen, Noordoostpolder, Urk, Dronten, Apeldoorn en Noordwest Veluwe (Zeewolde, Harderwijk, Elburg, Ermelo, Putten en Nunspeet).
  • Ook kunnen we begeleiding leveren vanuit de WLZ. Dit doen we in de regio's Overijssel, Flevoland en de Veluwe. 

Contact opnemen

Geen situatie is hetzelfde en juist daarom leveren we zorg op maat. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden. Voor meer informatie neemt u contact op via 088-1840166 of begeleiding@allerzorg.nl. Direct begeleiding aanvragen kan via het aanvraagformulier via onderstaande button.

Ouderenbegeleiding aanvragen