Ervaringsverhaal werknemer

 Wine te Meerman werkt sinds februari 2018 als business controller bij Allerzorg.

 
 Allerzorg is een relatief jonge organisatie in de zorg, ondernemend en volop in beweging. 

 
“Ik heb twintig jaar als organisatieadviseur gewerkt, toen vond ik het tijd om meer eindverantwoordelijkheid te dragen. Lekker met mijn voeten in de klei. Dus niet alleen advies geven en rapporten schrijven, maar naast bedenken ook realiseren van verbeteringen in de zorg. Bij Allerzorg ben ik medeverantwoordelijk voor die realisatie. Daarnaast vond ik Allerzorg er als organisatie in de zorg uitspringen. Veel zorginstellingen zijn minder in ontwikkeling. Allerzorg is anders: een relatief jonge organisatie, en is daarmee ondernemend en volop in beweging. Dat spreekt mij erg aan. 
 
Iedere dag spreek ik met verpleegkundigen, verzorgenden, regiomanagers en zorgspecialisten. Mensen in de zorg hebben over het algemeen weinig financiële en bedrijfsmatige kennis, en dat is precies de brug die ik sla. Dat inzicht is hard nodig, omdat de tarieven al jaren minder snel stijgen dan de salarissen. Thuiszorg is daarnaast één van de meest complexe vormen van zorg om dat het verspreid en onder steeds andere omstandigheden wordt geleverd. Die complexiteit wordt vaak onderschat maar maakt het voor mij juist zo leuk. 

Ik kan het verschil maken door mijn analytische vaardigheden in te zetten. Mijn collega's geven vaak aan dat ik problemen snel weet te doorgronden en dat ik goed ben om tot de kern te komen, te bepalen wat nodig is, en wat er als eerste moet gebeuren. Omdat niet iedereen binnen Allerzorg een universitaire opleiding heeft gevolgd -  zoals bij mijn vorige werkgever – heb ik bij Allerzorg geleerd om complexe dingen op een eenvoudige(re) manier uit te leggen. Ik draag mijn steentje bij door de brug te slaan tussen zorg, financiering en bedrijfsvoering. 

Het mooie aan Allerzorg is dat je hier niet zozeer wordt aangenomen op wat je hebt bewezen, maar op je potentieel talent. Er wordt gekeken naar wat jij kan, wat je in je mars hebt. Als iemand wil doorgroeien in de zorg, dan krijg je ook die ruimte. Dat geldt ook hier op het servicebureau. Ik was nog nooit business controller geweest, ik was vroeger immers organisatieadviseur. Een motto van onze bestuurder Roy Rempe is dan ook: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, bekend van Pippi Langkous. Ik kreeg de kans, en ik heb die vol enthousiasme aangepakt.”