Ziekenhuis op Wielen komt thuis

Geplaatst op 27-02-2022

Wilma van Dijk: “Doordat ikzelf bij Allerzorg heb gewerkt, wist ik van het initiatief Ziekenhuis op Wielen. Toen ik vervolgens bij De Riethorst Stromenland (nu Mijzo) aan de slag ging, wilde ik kijken hoe we gebruik konden maken van Ziekenhuis op Wielen. Ik ben zelf praktijkverpleegkundige in de ouderenzorg.”

We ontlasten familie

“Veel van onze cliënten hebben dementie of hebben een somatische aandoening, waardoor zij afhankelijk zijn van familieleden om naar het ziekenhuis te gaan voor een bezoek aan de Dermatoloog. Doordat Ziekenhuis op Wielen thuiskomt ontlasten we de familie van onze cliënten. Voordat we met Ziekenhuis op Wielen gingen samenwerken hebben we duidelijk besproken met de specialisten ouderengeneeskunde wat de verwachtingen waren en hebben we een gezamenlijk plan gemaakt.”

Mijzo hecht veel waarde aan Ziekenhuis op Wielen

“De Verpleegkundig specialisten komen om de twee maanden langs voor consulten. Voorafgaand hieraan sturen wij de nodige informatie ter voorbereiding al toe. Ik loop mee tijdens de consulten als praktijkverpleegkundige. Samen stellen we een behandelplan op voor de bewoner. Ten alle tijden kunnen wij de Verpleegkundig specialisten benaderen voor vragen of geven zij tussentijds advies en komen op verzoek van een specialist ouderengeneeskunde extra langs. Het is goed dat de cliënt gezien wordt door de Verpleegkundig specialist, niet alleen voor de specifieke behandeling, maar ook voor de algehele gesteldheid van de cliënt. Binnen Mijzo hechten wij veel waarde aan het oordeel en adviezen van de Verpleegkundig specialisten van Ziekenhuis op Wielen.”

Meer informatie over Ziekenhuis op Wielen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden over Allerzorg Ziekenhuis op Wielen voor bijvoorbeeld clienten in het verpleeghuis? Lees hier meer over Ziekenhuis op Wielen of neem direct contact op met Karin Timm via 088 - 5721785 of verpleegkundigspecialisten@allerzorg.nl.