Verschillende specialismen in één team: hoe werkt dat?

Geplaatst op 29-07-2021

Bij Allerzorg geloven we in de kracht van thuis. Carine de Wolff Teamcoach, wijkverpleegkundige en specialistisch verpleegkundige palliatieve zorg geeft leiding aan een wijkteam die specialistische zorg geeft aan mensen thuis.

Specialistisch wijkteam

Carine: “Vanuit ons specialistische wijkteam verzorgen wij cliënten thuis. Binnen ons team hebben wij collega’s die allemaal een andere specialisatie hebben, bijvoorbeeld: wondzorg, infuuszorg of palliatieve zorg. De zorg verschilt per cliënt. Sommige cliënten komen vanuit het ziekenhuis en hebben kort verzorging nodig, maar we hebben bijvoorbeeld ook cliënten die chronisch ziek zijn en daardoor langer zorg nodig hebben.”

Samenwerken binnen Allerzorg

“De verpleegkundigen binnen de wijkteams zijn breed opgeleid en kunnen daardoor, naast hun specialismen, ook op verschillende andere gebieden zorg bieden. Daarnaast werken we ook binnen Allerzorg met andere teams samen, bijvoorbeeld met onze collega’s die begeleiding aanbieden of voor wondzorg met Ziekenhuis op Wielen. Zelf ben ik gespecialiseerd in Palliatieve zorg. Mocht mijn hulp nodig zijn binnen een wijkteam dan sluit ik me aan bij het team wat al zorg verleent aan de cliënt. Op deze manier kunnen de vertrouwde gezichten behouden worden voor de cliënt.”