Thea: ‘Door de gesprekken thuis kreeg ik de ruimte om mijn gevoel toe te laten’

Geplaatst op 04-02-2020

Toen Thea borstkanker kreeg, wilde ze weinig weten van psychosociale ondersteuning. Toch maakte ze een afspraak met Aline van Allerzorg-Care for Cancer. Die gesprekken gaven haar de ruimte om haar gevoel toe te laten. Op 4 februari, Wereld Kankerdag, vertelt Thea over haar ervaring met Allerzorg Care for Cancer.

“Vandaag 9 maanden geleden kreeg ik de diagnose borstkanker, dit voelt als een hele bijzondere dag. Vandaag zou ik graag een dikke vette streep willen zetten.” Als de deurbel gaat krijgt consulente Aline Teunissen een hartelijke ontvangst van Thea: “Ik wil graag meewerken aan dit interview over de ondersteuning die ik heb ontvangen van Care for Cancer. Daarnaast heb ik hele fijne ervaringen met het Toon Hermans Huis in Zeewolde gehad. Misschien kan ik hiermee andere mensen helpen.”

''Mijn behandeling is in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort gestart, daar gingen de gesprekken voornamelijk over de operatie, de bestraling en de gevolgen daarvan. Uiteraard vroegen de artsen en verpleegkundigen ook naar mijn gevoel en mijn zorgen over de toekomst. Toch sprak ik daar in het ziekenhuis bijna niet over, ik wilde het liefst zo snel mogelijk weer naar huis. Mijn vriendin vertelde over de ondersteuning van Care for Cancer en dat het wordt vergoed door de zorgverzekeraar. De eerste afspraak was snel gemaakt en was wel een beetje spannend.''

Lees de rest van het interview met Thea.