Spreekuur Oncologische nazorg nu ook in inloophuis Tilburg van start

Geplaatst op 16-10-2020

Als u wordt geconfronteerd met de diagnose kanker staat uw leven op zijn kop. Uit ervaring van patiënten blijkt dat het vaak lastig is grip te krijgen op emoties, op het veranderde toekomstbeeld, het omgaan met vermoeidheid en andere bijwerkingen. U zult op zoek gaan naar antwoorden op vragen die u heeft. Om die reden biedt Allerzorg-Care for Cancer consulten door ervaren oncologieverpleegkundigen nu ook laagdrempelig via een inloophuis in de regio aan.

In september 2019 is Allerzorg-Care for Cancer in de regio Zwolle gestart met een spreekuur oncologische nazorg. Vanaf 15 oktober wordt deze laagdrempelige zorg ook in inloophuis Midden-Brabant in Tilburg aangeboden. Al ruim 10 jaar bieden de ervaren Care for Cancer consulenten uit de regio Tilburg consulten bij cliënten thuis. We zijn blij dat deze begeleiding nu ook laagdrempelig kan plaatsvinden in het inloophuis Midden-Brabant. Patiënten kunnen rekenen op brede psychosociale ondersteuning, informatie en advies ontvangen over de gevolgen van diagnose en behandeling. Bijvoorbeeld mentale ondersteuning, behoud van eigen regie, omgaan met vermoeidheid, omgaan met angst voor terugkeer, omgaan met relaties en gezin, omgaan met intimiteit, tips voor het dagelijks leven, advies en digitale programma’s of lotgenoten contact. Binnen het inloophuis worden de veiligheidsrichtlijnen van het RIVM gevolgd met eigen aanvullende maatregelen, in overleg met cliënten. De consulten kunnen ook via beeldbellen plaatsvinden.

Erika van Wijk wordt de vaste consulente op deze locatie. Zij stelt zich graag aan u voor:


 

Mijn naam is Erika van Wijk. Sinds 2013 ben ik werkzaam als consulente bij Care for Cancer.

Ik combineer het werk als consulente met het werken als oncologieverpleegkundige in het ziekenhuis. Diverse jaren werkte ik in het Erasmus MC (Daniel den Hoed) in Rotterdam en vanaf 2018 in het Amphia Ziekenhuis te Breda.

Met veel passie doe ik mijn werk als oncologieverpleegkundige, zowel in het ziekenhuis als bij de mensen thuis. Ik vind het ontzettend mooi om ‘er te zijn’ voor mensen die dat nodig hebben. Van dichtbij te kunnen ondersteunen gedurende het complexe ziekteproces, wat de diagnose kanker met zich meebrengt. De cliënt en diens naasten begeleiden op de diverse vlakken van het leven maakt mijn functie ook ontzettend veelzijdig. Heel mooi om dit werk nu ook in de informele sfeer van het inloophuis te doen Uit ervaring weet ik dat de gesprekken ontzettend waardevol zijn voor de cliënt en naasten

Aanmelden 

De consulten (maximaal 10 uur per cliënt) worden vergoed door de zorgverzekeraar en kunnen plaatsvinden: 

1. Bij inloophuis Midden-Brabant (spreekuur donderdagochtend 1 x per 2 weken
2. Via (beeld)bel consult
3. Bij u thuis

Inschrijven voor het consult kan via de website www.inloophuismiddenbrabant.nl of via emailadres info@inloophuismiddenbrabant.nl. U kunt ook direct contact opnemen met Allerzorg - Care for Cancer via 088-5721060 of info@careforcancer.nl.