Samenwerkingsverband acute nachtzorg voor regio Noord-Nederland 

Geplaatst op 05-10-2021

Maandag 4 oktober start in regio Noord-Nederland het samenwerkingsverband voor de acute nachtzorg. Allerzorg werkt hierin samen met ZINN, TSN, Oosterlengte, Zorggroep Meander, Icare, Zonnehuisgroep Noord en Thuiszorg Comfort. Alle inwoners in regio Noord-Nederland kunnen hiervan in onverwachte acute situaties gebruik maken. 

Wie gebruik maakt van wijkverpleging of personenalarmering, krijgt overdag gewoon de zorg van het eigen vaste zorgteam. Het kan voorkomen dat in de nacht onverwacht verpleegkundige zorg nodig is. In die onverwachte situatie kunnen alle inwoners van het werkgebied een beroep doen op het team acute nachtzorg. 

Het nachtzorgteam is oproepbaar tussen 23.00 uur en 07.00 uur bij tijdelijke, acute zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Telefoonoproepen of personenalarmering worden doorgezet naar het nachtteam. De nachtzorg verpleegkundige krijgt in dat geval eenmalig toegang tot een zorgdossier. Daardoor kunnen zij adequaat helpen. En het team dat overdag zorg levert, wordt op de hoogte gebracht van de spoedzorg in de nacht. 

We zijn blij dat we nu zijn aangesloten bij het regionale samenwerkingsverband. Op deze manier kunnen we elkaar ondersteunen en zorg garanderen door samen te werken met verschillende zorgorganisaties.