Rectificatie artikel ‘thuis’

Geplaatst op 23-01-2018

Beste lezer,

 

In ons magazine “Thuis” (december 2017) is een interview met één van onze verpleegkundigen geplaatst over (de services rondom) het geneesmiddel Duodopa. Dit interview is zonder medewerking en medeweten van de fabrikant van Duodopa en Alcura Apotheek (uitvoerder van het ondersteuningsprogramma voor Duodopa en de opdrachtgever van Allerzorg ) opgesteld en gepubliceerd. In alle enthousiasme zijn wij dit vergeten te doen en om die reden had het interview in deze vorm niet gepubliceerd mogen worden.

Er wordt vermeld dat Duodopa een mix is van morfine en dopamine. Dit is onjuist. Dit dient levodopa en carbidopa te zijn. Levodopa wordt omgezet in dopamine.

  • Niet de internist, maar de neuroloog is de voorschrijver van Duodopa.
  • Duodopa kent vergelijkbare geneesmiddelen.
  • Duodopa is sinds 2005 op de Nederlandse markt.

 

Er worden tevens verschillende suggestieve zaken beschreven, zoals bijvoorbeeld over de werking en klachten. Voor een volledig overzicht van de werking en bijwerkingen verwijzen we u naar de site van het CBG. Daarnaast wordt Duodopa niet alleen door de Alcura apotheek afgeleverd, maar ook door andere apotheken. Ook bestaat er al sinds lange tijd een ondersteuningsprogramma. Allerzorg is vanaf 2017 door Alcura betrokken in dit ondersteuningsprogramma.

 

Samengevat: dit interview had in deze vorm niet geplaatst mogen worden en bevat onjuiste informatie. Allerzorg verontschuldigt zich voor de foutieve informatie en hoopt u met deze aanvulling volledig en juist te hebben geïnformeerd.

 

Mochten er naar aanleiding van het artikel en/of deze rectificatie vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met de PR afdeling van Allerzorg via communicatie@allerzorg.nl.