Q&A over leren en werken bij Allerzorg

Geplaatst op 13-03-2020

Wil jij leren en werken in de zorg- en welzijnssector bij Allerzorg en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? In deze Q&A vind je de meest gestelde vragen.

Ik wil werken in de zorg, maar ik heb geen diploma in die richting. Kan ik een leerwerktraject volgen bij Allerzorg? 

Ja, dit kan zeker bij Allerzorg maar ook bij Wonen bij September en Compartijn. We vertellen je graag in een persoonlijk gesprek wat de mogelijkheden hiervoor zijn. 

Wat zijn de stagemogelijkheden bij Allerzorg?  

Allerzorg werkt als leerwerkbedrijf landelijk samen met een groot aantal ROC's. Wij bieden diverse mogelijkheden om stage te lopen binnen een van onze teams in de thuiszorg maar ook intramuraal. 

Ik ben zzp’er in de zorg. Wat zijn de mogelijkheden bij Allerzorg?  

Voor de palliatieve zorg werken wij nagenoeg alleen met ZZP-ers. Neem voor meer informatie contact op met het thuiszorgteam in jouw regio of met de ZZP-administratie via het Servicebureau in Woerden. 

Welke mogelijkheden biedt Allerzorg haar medewerkers voor het volgen van opleidingen en trainingen?  

Allerzorg, Wonen bij September en Compartijn hebben een Academie waarin diverse e-learnings staan die eraan bijdragen dat je bevoegd en bekwaam blijft. En die bovendien bijdragen aan het verkrijgen van accreditatiepunten voor het kwaliteitsregister. Naast e-learnings toetsen en tekenen wij natuurlijk ook de handelingen in de praktijk af. Daarnaast kun je via GoodHabitz trainingen volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook bieden wij de mogelijkheid om allerlei opleidingen extern te volgen.  

Welke mogelijkheden biedt Allerzorg om mij te specialiseren?  

Allerzorg is de specialist in zorg thuis. Je kunt je specialiseren in indiceren, wondzorg en dermatologie, kindzorg, verpleegtechnische zorg, palliatieve zorg, oncologische zorg, dialysezorg en vele specialistische handelingen. Op deze manier kunnen we mensen weer snel thuis verzorgen na een ziekenhuisopname. Ook kun je opgeleid worden tot verpleegkundig specialist. 

Welke opleiding heb je nodig om kinderverpleegkundige te worden?  

Voorwaarde is een succesvol afgeronde opleiding MBO-V of HBO-V en een duidelijke empathie voor het vak van kinderverpleegkunde. 

Kun je binnen Allerzorg opgeleid worden tot kinderverpleegkundige? 

Ja, je kunt binnen een van de teams van Allerzorg Kindzorg de opleiding tot kinderverpleegkundige volgen. De opleiding duurt 16 maanden en wordt in samenwerking met de Amstelacademie in Amsterdam, het UMC Utrecht of het Wenkenbach Instituut in Groningen verzorgd. Er is na de inwerkperiode een voorwerktraject ter voorbereiding op de opleiding. Afhankelijk van reeds opgedane ervaring, duurt het traject ongeveer een half jaar tot een jaar.  

Waar vind ik openstaande vacatures van Allerzorg?  

Je vindt de vacatures van Allerzorg op www.werkenbijallerzorg.nl, Indeed.nl, Utrechtzorg.nl en Zorgpleinnoord.nl.