Maatregelen Corona – Zorg thuis blijft gewaarborgd   

Geplaatst op 13-03-2020

Update vrijdag 20-03-2020   
   
In heel Nederland worden extra maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Naar aanleiding van de persconferentie van Minister-President Rutte op donderdag 12 maart treffen ook wij bij Allerzorg aanvullende maatregelen op het landelijke beleid. Dit is in het belang van onze cliënten en onze medewerkers.   

Bij Allerzorg is de situatie op de plekken waar wij zorg leveren volledig onder controle. We volgen al sinds het begin van de uitbraak de landelijke richtlijnen op de voet. Onze cliënten en hun families kunnen op onze zorg blijven rekenen. Om de gezondheid van onze cliënten en medewerkers te kunnen waarborgen, nemen we de volgende maatregelen:  

  • Ons zorgpersoneel blijft hun belangrijke zorgtaak uitvoeren tenzij er bij hen sprake is van gezondheidsklachten en koorts.  
  • Ons zorgpersoneel wordt (nogmaals) geattendeerd op de hygiënevoorschriften en maatregelen.   
  • Overig personeel is gevraagd om thuis te werken en bijeenkomsten zijn geannuleerd.   

Alle maatregelen gelden in ieder geval tot en met het einde van deze maand. Mogelijk zijn we binnenkort door de ontwikkelingen en/of zieke medewerkers genoodzaakt om minder zorg te verlenen of met meer mantelzorgers te gaan werken. Mochten er zich in de tussentijd wijzigingen in de richtlijnen voordoen dan zullen we nader informeren. 

Op de website van Pharos is eenvoudige informatie over het Corona virus en hygiëne maatregelen beschikbaar in Nederlands, Engels, Turks, Arabisch en Tigrinya.