Krachtige samenwerking stichting Tegenkracht en Allerzorg Care for Cancer in beeld

Geplaatst op 19-02-2021

Al jaren werkt Allerzorg Care for Cancer samen met Tegenkracht, een stichting die mensen die worden geconfronteerd met kanker sportbegeleiding op maat biedt. Door te sporten onder begeleiding krijg je het vertrouwen in eigen kunnen weer terug en herstel je sneller. Soms is er meer nodig dan alleen fysieke beweging. Wanneer het oppakken van het leven met de vaak blijvende gevolgen van kanker lastig is, geeft de aanvullende ondersteuning op psychosociaal vlak soms net die extra stimulans. In die gevallen verwijst Tegenkracht patiënten door naar een Care for Cancer consulent van Allerzorg.

Interview met Care for Cancer consulent in het nieuwe boek Tegenkracht

Aline Teunissen is Care for Cancer consulent en regiocoordinator bij Allerzorg en bezoekt patienten thuis om bijvoorbeeld vragen te beantwoorden over de gevolgen van de diagnose en de vaak voorkomende emoties als angst, vermoeidheid en zorg voor je naasten. Daarnaast geeft ze voorlichting over aanvullende (digitale) zorgmogelijkheden, maar ook veel praktische tips over de veranderde thuis- en werksituatie. 

In het onlangs verschenen boek Mijn Tegenkracht staat een interview waarin Aline vertelt over de persoonlijke zorg die de Care for Cancer bieden in de thuissituatie. 

Klik om het interview te lezen.