Het Diakonessenhuis en Allerzorg Kindzorg werken samen voor betere wondzorg

Geplaatst op 22-02-2022

Bij Allerzorg geven we graag 'De juiste zorg op de juiste plek'. De Allerzorg Kindzorg-teams van Midden Nederland en de wondzorgteams zijn hierdoor een samenwerking aan gegaan met de wondpolikliniek van het Diakonessenhuis in Utrecht. Hieruit is het project Samenwerking in een duurzame ketenzorg' ontstaan.

Waardevolle kennisdeling voor betere zorg

Onlangs is deze samenwerking afgetrapt met een webinar vanuit het Diakonessenhuis. Petra, kinderverpleegkundige bij Allerzorg, vertelt: "Het webinar was ontzettend leerzaam en zeer praktijkgericht. Aan bod kwamen de verschillende vormen van eczeem, behandelmogelijkheden, de specifieke begeleiding en een diversiteit aan materialen. Er werd verteld over het grote belang van de multidisciplinaire samenwerking en integrale aanpak tussen de kindergeneeskunde, allergologie, dermatologie, psychologie en diëtetiek. Ook de impact op de kwaliteit van leven door pijn en jeuk, werd uitgebreid besproken. In sommige situaties kan zich dit zelf uiten in angst, stress, slaapproblemen, sociaal/ psychische problemen tot mogelijk zelfs depressies. Therapietrouw en zelfmanagement bij de vaak langdurige behandeling werden eveneens besproken."

De zorg thuis beter laten aansluiten

Een aantal kinderverpleegkundigen van Allerzorg gaan de komende tijd stage lopen op de poli dermatologie van het Diakonessenhuis. Het doel is om hun van aanvullende kennis en praktijkervaring te voorzien om uiteindelijk de zorg thuis nog beter aan te laten sluiten. De (wond)zorg en ondersteuning voor de patiënt wordt hierdoor zonder "schotten" tussen intramuraal en extramuraal en zo optimaal mogelijk vorm gegeven. 

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden voor kindzorg? Kijk dan op: medisch kindzorg