Een passend zorgplan gericht op de wensen van de cliënt en zelfredzaamheid

Geplaatst op 10-06-2021

Bij Allerzorg verzorgen wij onze cliënten thuis, op een plek waar de cliënt zich vertrouwd voelt. Dagelijks komen onze zorgprofessionals bij heel veel mensen over de vloer en krijgen een kijkje achter de voordeur. Zo ook Francisca Beukers, indicerend wijkverpleegkundige bij Allerzorg.

Franciska: “Als indicerend wijkverpleegkundigen ben ik meewerkend, naast collega's in de wijkzorg. Ik ben eindverantwoordelijk voor het zorgproces van intake tot eindevaluatie. Daartussen zorg ik ervoor dat de cliënten zorg krijgen op basis van een passend zorgplan met de juiste indicatie en de focus op de toekomst.''

Een goed gesprek als basis voor een passend zorgplan

“Een nieuwe cliënt wordt geïndiceerd op basis van zorgvraag, wat is er nodig en voor hoelang. Met wat voor doelen gaan we samen aan de slag en wanneer denken wij deze te bereiken. Iedereen blijft tegenwoordig langer thuis wonen, daarom staat zelfredzaamheid bij ons hoog in het vaandel. Zelfredzaamheid met soms een beetje sturing vanuit Allerzorg. Die proactieve zorg is erg belangrijk. De meeste cliënten waar we thuiskomen zijn boven de 70 jaar. Daarom is het belangrijk om ook naar de toekomst te kijken. Hoe ziet de cliënt de toekomst en wat zijn de wensen? Door een persoonlijke en vertrouwelijke relatie met de cliënt kan er middels een gesprek daar goed op ingespeeld worden.”

Een baan waarin geen dag hetzelfde is

''Mijn werk is ontzettend breed en geen dag is hetzelfde. Het wisselt van zorgplannen bijstellen, naar intakegesprekken met nieuwe cliënten, contacten onderhouden met verschillende disciplines, coachen van het team en tot slot kan ik ook zomaar weg geroepen worden voor een calamiteit. Het constant coördineren van de zorg komt in elk aspect aan bod. Ik beweeg met alle veranderingen mee, waarin overstijgend denken zeer belangrijk is,” vertelt Francisca.