Dag mama, veel plezier op kamp!

Geplaatst op 06-07-2021

Klinkt een beetje als de omgekeerde wereld, maar dit was de afgelopen 2 dagen toch echt zoals het ging bij mijn collega Wendy en mij. Nog een een laatste knuffel en een knuffeltje van onze kinderen mee om mee te slapen of te kunnen knuffelen als we ze missen... Ja, wij zijn afgelopen dagen mee op groep 8 kamp geweest met één van onze zorgkids die 24 uur toezicht nodig heeft i.v.m. zuurstoftherapie, want je ouders wil je echt niet mee op kamp! Om de beurt zijn we een nachtje blijven slapen.

Na een zeer kort tijdsbestek om alles te regelen, UVV's,  scholing voor de nachtbeademing, overleg met school en ouders, overleg met collega's om zorg over te nemen, omdat kamp door de versoepelingen toch door mocht gaan, was het afgelopen dinsdag dan zover... Wat is dat toch spannend, voor het eerst op kamp, slapen zonder je ouders. Het heeft wel even geduurd voordat ze het daadwerkelijk zag zitten om met een van ons en zonder haar ouders ergens anders te slapen, maar de laatste week was de voorpret er volop.

Wat heeft ze een plezier gehad, ze mocht en kon echt even dat "gewone" meisje zijn, lekker dollen en vooral giebelen met haar klasgenootjes. Spelletjes doen, bonte avond, laat opblijven... Uiteraard waren er zorgmomenten, maar die konden we met flexibiliteit aan de juffen en ons goed inplannen tussen de activiteiten door.

Wat heeft dit kamp haar goed gedaan. Wat hebben wij als verpleegkundigen genoten van de energie en het plezier van dit meisje. En wat geweldig om te zien hoe zelfstandig ze eigenlijk is, terwijl thuis bijna alles voor haar gedaan wordt. Maar we hebben nu gezien dat ze echt een "grote meid" is die behoorlijk zelfredzaam kan zijn als ze de kans krijgt. Wat een mooi doel om mee te nemen naar de middelbare school, voor zowel het meisje, ons als verpleegkundigen en de ouders.

Lieve grote meid, wij hebben genoten dat we mee mochten op kamp. Wij zijn trots op je hoe je jezelf hebt laten zien. De korte nachtjes nemen we maar voor lief... Hopelijk mogen we volgend jaar op de middelbare weer met jou mee... Misschien dan wel een paar nachtjes langer?