Ciara (16) leert zelf prikken en dat geeft haar meer vrijheid

Geplaatst op 16-04-2021

De 16-jarige Ciara kwam in zorg bij Allerzorg vanwege haar ME aandoening. Regelmatig krijgt ze vitamine B12 injecties, omdat dit erg goed helpt om de ME klachten te verminderen. Toch was het voor Ciara erg belastend om hiervoor iedere keer weer naar de huisarts te gaan.

Allerzorg is toen in beeld gekomen: kinderverpleegkundige Joanne gaf deze injecties bij Ciara thuis en leerde haar ook om zichzelf te injecteren, zodat ze minder afhankelijk is. Chiara vertelt over haar ervaring met Allerzorg.

Samen oefenen met prikken

Ciara: “Via de huisartsenpraktijk zijn we bij Allerzorg terecht gekomen. Joanne kwam elke week langs om mij te prikken, dat was heel erg fijn. Op een gegeven moment hebben we besproken of ik wellicht zelf wilde injecteren. Dan kon dat ook op een moment dat het mij het beste uitkwam. Joanne heeft mij vervolgens een video gestuurd waarin uitleg werd gegeven hoe ik mezelf kon injecteren. Daarna hebben we samen geoefend. Dat ging eigenlijk meteen heel goed. Toen mocht ik het zelf proberen en had ik geen hulp meer nodig.

Eigen regie kunnen hebben is heel fijn

Het is heel fijn dat Joanne me heeft geholpen, zodat ik dit zelf kan. Als ik me nu een dag niet zo lekker voel kan ik er voor kiezen om de dag erna te injecteren. Voorheen kon dat niet, want dan stond er een afspraak met Joanne. Nu ik mezelf kan prikken ben ik niet meer in zorg bij Allerzorg, maar ik heb nog wel contact met Joanne. Als ik bijvoorbeeld toch een vraag heb over het prikken, dan kan ik haar altijd een bericht sturen, ze stuurt dan meteen een berichtje terug. Binnenkomt komt ze bij me langs om te kijken hoe het met me gaat. Dat waardeer ik enorm!''

Meer informatie over Allerzorg Kindzorg