Anton van Mansum nieuwe bestuurder Orpea Nederland 

Geplaatst op 21-03-2023

Met ingang van 21 maart 2023 dragen Roy Rempe (CEO) en Michiel van Putten (CDO) hun taken over aan Anton van Mansum. De bestuurswissel biedt zowel continuïteit als nieuw elan in de organisatie. Anton heeft in de afgelopen 20 jaar bij een zorgorganisatie en zorgverzekeraar veel ervaring opgedaan, laatstelijk als voorzitter van Raad van Bestuur bij Surplus. Met zijn drive voor vernieuwing en brede achtergrond met kennis van zorg, welzijn en wonen is hij de aangewezen persoon om Orpea Nederland verder te ontwikkelen.  

De missie en visie van de verschillende merken, actief in de woonzorg, thuiszorg en GGZ, sluiten goed aan bij de persoonlijke drijfveer van Anton om kwetsbare mensen in de gelegenheid te stellen om hun leven zo veel mogelijk te leven zoals zij dat willen. Met veel oog voor een waardevol leven. Het is hierbij essentieel om uit te gaan van de wensen van cliënten en hun naasten. Daarmee dragen wij ook bij aan de toekomstbestendigheid en houdbaarheid van de zorg.

Vertrouwen in de toekomst 

Roy Rempe en Michiel van Putten blikken terug: “Betere zorg bieden was de grote droom waarmee ons avontuur jaren geleden begon. Wij hebben enorm genoten van de manier waarop wij met heel gemotiveerde zorgprofessionals verschillende kleinschalige zorgconcepten (Zorg Thuis, Woonzorg en GGZ) tot bloei hebben gebracht. Wij zijn dan ook ongelooflijk trots op de zorginnovaties die we met onze teams hebben waargemaakt.” 

Een prachtig bedrijf 

Anton kijkt uit naar zijn nieuwe baan: "Het is een prachtig bedrijf, met een uitgebreid portfolio en goede gekwalificeerde medewerkers, dat geweldige mogelijkheden biedt. Zo stonden de merken 'Wonen bij September', gespecialiseerd in kleinschalige ouderzorg voor mensen met dementie en 'Allerzorg', gespecialiseerd in zorg thuis, voor het derde jaar op rij in 2022 in de top 10 van ZorgkaartNederland. Dat wij zulke mooie waarderingen krijgen van onze cliënten is een geweldig compliment aan het adres van onze medewerkers. Na kennismakingen met de interne organisatie, klanten en partners, richt ik mij de komende tijd op het verder ontwikkelen van deze innovatieve organisatie”.  

Orpea Nederland 

Orpea Nederland is onderdeel van een Franse zorgorganisatie, actief op het gebied van woonzorg, thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg. Met labels als Allerzorg (zorg thuis), Compartijn, Bloemendael, Dagelijks Leven, Van Hollant, Wonen bij September (woonzorg), Woonzorgnet, PGZ, Compleet Mensenwerk (GGZ) en Thuismakers (zorgvastgoed en projectontwikkeling) heeft Orpea Nederland een uitstekende kennis van de Nederlandse markt en goede relaties met de verschillende stakeholders binnen het Nederlandse speelveld.