Allerzorg stapt in wondexpertisenetwerk zeeland

Geplaatst op 17-01-2018

Allerzorg Wondzorg maakt nu ook deel uit van het wondexpertisenetwerk Zeeland. Binnen dit netwerk werken opgeleide doktersassistenten, wondverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, huisartsen, dermatologen en vaatchirurgen uit eerste en tweede lijn samen en vormen een expertteam. Hierdoor is de expertise en de deskundigheid om mensen met complexe wondzorg te behandelen geconcentreerd rond de patiënt.

Er wordt multidisciplinair gewerkt met gezamenlijk ontwikkelde en gedragen protocollen van verwijzing, diagnostiek en behandeling van complexe wondzorg, zowel intra- als extramuraal. Ook worden er regelmatig nascholingsbijeenkomsten georganiseerd.  

De eerste lijn (de huisarts, bij voorkeur samen met de wondverpleegkundigen van de thuiszorg) behandelt volgens het protocol de chronische wonden. Bij onvoldoende genezing wordt de patiënt via een snelle verwijsprocedure naar het wondexpertisenetwerk verwezen. Hier wordende wonden en de conditie van de patiënt beoordeeld, waarna er op basis van de bevindingen in samenspraak met de eerste lijn een behandelplan wordt opgesteld. De patiënt blijft dus niet in de tweede lijn onder behandeling, waardoor de patiënt en de poliklinieken niet onnodig belast worden.

Bovendien heeft elke patiënt een behandelboekje waarin geprotocolleerde documentatie over de wond en de behandeling door de verschillende behandelaars wordt bijgehouden. Dit leidt tot een vlekkeloze overdracht tussen alle betrokken behandelaars.

Meer informatie

Onze teams zijn overdag direct bereikbaar en aansluitend neemt een centrale de bereikbaarheid over. Dat wil zeggen dat de teams 24 uur per dag dienst hebben en bereikbaar zijn indien nodig.

Voor Zeeland zijn de contactgegevens:
Anniek Proost - coördinator W&D Zeeland 
E-mail: wondzorg-zeeland@allerzorg.nl
Tel.  06 - 50 91 94 13