Allerzorg neemt Flexiekids en Care for Cancer over

Geplaatst op 21-01-2019

Met ingang van 1 januari 2019 zijn zorgorganisaties Flexiekids en Care for Cancer onderdeel geworden van Allerzorg. “Met deze overname zorgen we ervoor dat nog meer cliënten thuis de zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben”, zegt Roy Rempe, bestuurder van Allerzorg. “Flexiekids levert in de regio Zuid Holland zorg aan kinderen met chronische en/of acute aandoeningen of lichamelijke beperkingen. Care for Cancer biedt landelijk individuele begeleiding aan mensen met kanker. De zorg die beide organisaties leveren sluit aan bij de zorg die Allerzorg Kindzorg en Allerzorg Palliatieve Terminale Zorg leveren. Het ligt dus voor de hand om krachten te bundelen zodat nog meer clienten zorg kunnen krijgen in hun vertrouwde omgeving.”

“Flexiekids levert specialistisch verpleegkundige zorg aan kinderen die is gericht op de mogelijkheden en ontwikkeling van een kind. Wij vinden het belangrijk dat een kind zich veilig voelt en zich ondanks een ziekte of beperking goed kan ontplooien”, zegt Monique Albers, oprichtster van Flexiekids. “Onze visie sluit nauw aan bij de visie van Allerzorg. We verheugen ons dan ook op een succesvolle samenwerking.”

Ook Sietske van der Veldt -  oprichtster van Care for Cancer, voorziet positieve ontwikkelingen: “Care for Cancer biedt oncologische zorg en begeleiding aan huis met het doel om stress en onzekerheid bij cliënten te verminderen. We zien hoe belangrijk deze zorg is en hoe cliënten sterker in hun ziekteproces komen te staan. Door samen te werken met Allerzorg kunnen we onze zorg voor nóg meer cliënten toegankelijk maken.”