Allerzorg Care for Cancer wint Internationale ‘Innovatie in zorg’ Orpea award!

Geplaatst op 15-02-2021

Allerzorg Care for Cancer wint met haar project Chemotherapie thuis een internationale Orpea award. Sinds april 2020 loopt er een gezamenlijk project rondom Chemotherapie thuis met het Bravis Oncologie Centrum. Het eerste ziekenhuis waarmee Allerzorg de samenwerking is aangegaan.

Het aantal patiënten dat in het Bravis Oncologie Centrum wordt behandeld met chemo- en of immuuntherapie stijgt jaarlijks. Dit komt zowel door de toename van het aantal patiënten met kanker als door de toename van de behandelmogelijkheden. Om de capaciteit op de dagverpleging op te vangen is er een start gemaakt met het verzorgen van chemotherapie aan huis.

Mariët Raatgever, Zorgmanager Oncologie bij het Bravis Oncologie Centrum: “Door de samenwerking met Allerzorg hebben we de chemotherapie op veilige wijze naar huis kunnen verplaatsen. Dit was erg prettig voor onze patiënten, die al kwetsbaar zijn door de kanker, al dan niet in combinatie met een hoge leeftijd. Zij hoeven hierdoor niet meerdere keren per week naar het ziekenhuis te reizen.”

De Orpea award ‘Innovatie in zorg’ wordt jaarlijks uitgereikt. Een jury van artsen wereldwijd beoordeelt het project. 

Saskia Claassen, Zorgspecialist oncologie en Projectmanager Care for Cancer bij Allerzorg: “Ik ben ontzettende trots op deze award. Chemotherapie thuis is een project voor de toekomst, waarmee we de ziekenhuizen kunnen ontzien in de druk van de zorg en de patiënten in hun eigen omgeving kunnen verzorgen. Het Bravis Oncologie Centrum is het eerste ziekenhuis die ons de kans heeft gegeven dit project uit te voeren. Een samenwerking waar we ontzettend trots op zijn!”

Allerzorg Care for Cancer heeft grote ambities op het gebied van chemotherapie aan huis. Sinds februari is de samenwerking met een tweede ziekenhuis gestart, het ADRZ. Met het winnen van de award krijgt Allerzorg Care for Cancer de kans om dit project ook internationaal te promoten door het geven van workshops aan Orpea wereldwijd.