Uitzoomen
Inzoomen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Mooie initiatieven
die wij steunen

Naast de betrokkenheid bij onze cliënten en de goede zorg die wij willen geven, dragen wij onderstaande initiatieven een warm hart toe.

Beyond the moon

Kinderen met een levensbedreigende ziekte kunnen dankzij ‘Beyond the moon’ samen met hun familie genieten van een onvergetelijke en zorgeloze vakantie. Met de hulp van sponsors krijgt een kind samen met zijn/haar ouders, broertjes en zusjes een all-in vakantie aangeboden naar een reisbestemming die tot de verbeelding van het kind spreekt. ‘Voorbij de maan’ als dat zou kunnen! In een kindvriendelijke omgeving en weg van het ziekenhuis en hun dagelijkse behandeling kunnen ze even genieten van een aangename en fijne tijd samen.

Stichting Noble House

In 2005 startte Engely Tersteeg met de bouw van een opvanghuis voor Nepalese kinderen zonder toekomst. Hier wonen nu 21 kinderen in een veilig onderkomen waar ze een slaapplaats hebben en te eten krijgen. Ook krijgen ze de kans om onderwijs te volgen. Verderop in de bergen wonen nog veel meer hulpbehoevende kinderen en voor hen wordt gestart met de bouw van een nieuwe school met daarnaast een tweede opvanghuis.

Stichting Isai Ma(i)yam

De Nederlandse stichting Isai Ma(i)yam helpt de allerarmste (wees)kinderen en jongeren in de Zuidoost-Indiase stad Pondicherry op weg naar een kansrijke toekomst. ‘Isai Ma(i)yam’ betekent ‘Centrum voor muziek’. Via muziek, zang, dans en (illustratieve) kunst helpen ze deze kinderen weer zin aan hun leven te geven, hun (vaak onverwerkte) emoties te uiten en zo hun eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten.

Isai Ma(l)yam vangt de kinderen op in een veilige, zorgzame en liefdevolle omgeving en zorgt ervoor dat ze dagelijks naar school gaan en na hun diploma een studie kunnen volgen of meteen aan het werk kunnen.

Siddhi Memorial Health Service Centre (SMHSC)

SMHSC is een non-profit kliniek in Nepal en geeft basis gezondheidszorg aan vrouwen en kinderen in behoeftige omstandigheden. Inmiddels is er zelfs een apart ziekenhuis opgericht voor vrouwen en kinderen. Hier is elke zaterdag inloopspreekuur om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van geboorteplanning en inentingen in deze regio. Er wordt pre- en postnatale zorg verleend en er vindt algemeen lichamelijk onderzoek plaats.