Maatregelen en informatie rondom coronavirus

Vanwege het coronavirus heeft Allerzorg de nodige maatregelen getroffen om veilige en kwalitatief goede zorg te kunnen blijven leveren, zij het soms in aangepaste vorm. We hebben de situatie goed onder controle en er is op dit moment voldoende capaciteit om aan alle zorgvragen te voldoen. Het is daarom niet noodzakelijk om de zorg te beperken of te stoppen.

De gezondheid en veiligheid van onze cliënten en medewerkers staan bij ons op de eerste plaats. Wij houden ons daarom strikt aan het voorgeschreven beleid van het RIVM voor zorgprofessionals buiten het ziekenhuis.

Graag wijzen we u op de volgende maatregelen:

  • Onze zorgprofessionals houden zich strikt aan de regels rondom hand- en hoesthygiëne.
  • Geheel volgens RIVM-Beleid zetten wij mondneusmaskers in wanneer onze medewerkers hoest- of niesklachten hebben én indien er bij cliënten sprake is van mogelijke besmetting, die is vastgesteld door een arts. Hiermee kunnen we u op een veilige manier zorg geven. Wanneer u geen van de genoemde klachten heeft, hoeft u zich dus geen zorgen te maken dat onze zorgprofessionals zonder mondneusmasker bij u langskomen.
  • Waar gewenst en mogelijk kunnen wij de zorgmomenten vervangen door beeldzorg of telefonisch contact. Met name voor onze cliënten van Begeleiding en Care for Cancer kunnen we de zorg digitaal leveren.

Medische Kindzorg

Wij begrijpen dat u als ouder/verzorger zich extra zorgen maakt om uw kind. Continuïteit van de zorg is juist nu erg belangrijk. U hoeft hier niet alleen voor te staan. Wij kunnen en willen u hierin blijven helpen. Deel uw vragen en zorgen met uw contactpersoon. Wij passen gerust onze zorg op uw behoeftes aan. Verder willen wij u wijzen op de informatie van Kind & Zorg, het samenwerkingsverband van verschillende partijen in de medische kindzorg en de Nederlandse Vereniging van Kinderartsen. Hier vindt u extra informatie over het coronavirus met betrekking tot medische kindzorg.

Bij cliënten van Medische Kindzorg willen wij u vragen om bij (verdenking van) een besmetting dit te melden via 035-3032701. Wij zullen u vervolgens op de hoogte brengen van de te nemen maatregelen.

Care for Cancer

Ook voor mensen met kanker is dit een heftige tijd. Afspraken in het ziekenhuis zijn uitgesteld. De mentale impact die deze ziekte heeft, wordt door de coronamaatregelen extra versterkt. Goede psychosociale ondersteuning is nu belangrijker dan ooit en blijft mogelijk. Allerzorg Care for Cancer voorziet hier nu in d.m.v. beeldzorg.

Palliatieve terminale zorg

Wij blijven de mogelijkheid geven aan mensen om thuis te sterven. Ook hier volgen we de richtlijnen van het RIVM en kunnen we toch de juiste zorg bieden. Zij het soms in aangepaste vorm.

Advies aan al onze cliënten

Wij doen ons best om u veilige en kwalitatief goede zorg te blijven leveren. Houdt u ook rekening met onze zorgprofessionals? Dat kunt u doen door de volgende adviezen op te volgen:

  • Beperk uw sociale contacten zoveel mogelijk.
  • Bij contact met niet-huisgenoten dient u minimaal 1,5 meter afstand te houden.
  • Houdt u aan de regels rondom hand- en hoesthygiëne.
  • Reinig regelmatig uw handen met zeep.
  • Ga zo min mogelijk naar buiten.
  • Blijf zoveel mogelijk in dezelfde ruimte.
  • Is er bij u in het gezin sprake van mogelijke besmetting, informeer dan uw vaste contactpersoon van Allerzorg. Hij/zij zal u vervolgens op de hoogte brengen van de te nemen maatregelen.

Informatie over het coronavirus in een andere taal vindt u hier. Neem ook een kijkje op de website van het RIVM
For more information about Covid-19 in English or a different foreing language click here, or consult the RIVM website.