Uitzoomen
Inzoomen
Specialistische kindzorg

Verzorgen en verlichten

Als uw kind ziek is dan heeft dat een enorme impact. Uw hele leven staat tijdens deze periode op z’n kop. Veel ouders zoeken houvast en willen een zo normaal mogelijk leven voor hun kind, maar ook voor zichzelf en de rest van hun gezin. Onze specialistische kindzorgteams zorgen ervoor dat uw kind de allerbeste zorg krijgt en uw hele gezin zo natuurlijk mogelijk door kan met het normale leven.

Ons team komt bij u langs voor de specialistische handelingen die nodig zijn als uw kind het ziekenhuis heeft verlaten. Denk daarbij aan het toedienen van medicatie en sondevoeding, pijnbestrijding of ondersteuning bij thuisbeademing. Waar dat op dat moment ook nodig is: bij u thuis, maar ook op school of op het kinderdagverblijf. Op elk tijdstip dat het nodig is en eventueel, in overleg met u, op vaste dagen. Zoveel mogelijk aangepast aan uw leef- en werkomstandigheden, zodat u evengoed zorgeloos naar uw werk kunt gaan. Ook al heeft uw kind op dat moment zorg nodig. Als uw kind in de avond, nacht of in het weekend zorg nodig heeft dan helpen wij u ook hierbij.

Onze verpleegkundigen kunnen zich erg goed verplaatsen in kinderen. Ze houden hun ogen en oren altijd open. Als zij merken dat er extra ondersteuning nodig is voor uw hele gezin, kunnen zij u helpen deze extra steun te regelen. Denk daarbij aan sociaal pedagogische hulp voor bijvoorbeeld broertjes en zusjes of voor uzelf als ouders.

Uw zorgen over uw kind kunnen wij natuurlijk niet wegnemen, maar wij proberen de impact op uw leven en dat van uw hele gezin zoveel als wij kunnen te verlichten. Want het dagelijks ritme van u en uw kind is heel erg belangrijk. Zo kan uw kind in zijn veilige en vertrouwde omgeving zijn. Of dat nu thuis is, op school, het kinderdagverblijf of bij opa en oma.

 

Kindzorg aanvragen